SOCIETEIT NIEUWSPOORT
interieurontwerp


ontwerpwedstrijd 1e prijs

Perscentrum Nieuwspoort
Lange Poten 10
Den Haag

materiaal gietbeton, betonstuc, blank staal, grenenhout, rvs, linnen, epoxy, leder, plastic, fibreglass

Sociëteit Nieuwspoort is de ontmoetingsplek voor overheid en pers. Het bijbehorende grandcafé is door de jaren heen verouderd en is in dit ontwerp gerenoveerd. De huidige situatie mist intimiteit en privacy. Binnen de ruimte kan de gast zich moeilijk terugtrekken in de ruimte.

Het uitgangspunt in dit ontwerp is het creëren van gevoelsmatige ruimten in de grote ruimte, zonder deze ruimten dusdanig als ruimten te benaderen, waardoor transparantie van de open ruimte blijft behouden en de privacy en mogelijkheid tot terugtrekken worden verhoogd.

Het huidige ontwerp heeft een gevel met een gesloten karakter. In het ontwerp heb ik, vanuit het maatschappelijke verlangen om meer transparantie te krijgen, ervoor gekozen om deze gevel deels te openen, waardoor er meer connectie met de buitenwereld ontstaat.