ALIENATING LANDSCAPES
landschapsarchitectuur

Afgesneden door infrastructuur en omringd door woongebieden en industrie, is de locatie van dit landschapsontwerp een vergeten plot in het poldergebied Spieringhorn. Of beter gezegd; een prachtig, verborgen, onaangeraakt stukje groen.

In dit ontwerp omarm ik de verwildering van het gebied, door zoveel mogelijk onaangeraakt te laten en de natuur zelfs te intensiferen.
Ondertussen laat ik de bezoeker kennis maken met deze wilde vrije natuur. Reagerend op de huidige en de nieuwe activiteit-zones worden er in het landschap minimalistische elementen geplaatst die in contrast zijn met de wilde omgeving. Hierdoor ontstaat er een vervreemding / alienation in het landschap. Deze elementen zijn een verbinding tussen de verschillende plekken in het gebied (natuur-natuur), maken het gebied weer toegankelijk in verschillende atmosferen voor de reguliere bezoeker (natuur-mens) en geven d eruimte tot ontmoeting en verblijf (mens-mens)
De ontdekkende bezoeker beweegt zich tussen deze elementen door een year-round pluktuin. Seizoensgebonden beplante zones zorgen voor een rollenspel tussen olifantenpaadjes en natuur. De seizoenen definiëren de colonisatie van het gebied.